keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Sienimunakasrulla

 Sieniä oli sattumoisin jääkaapissa. Kun luin Pirkka-lehdestä sienimunakasrulla-ohjetta,
oivalsin, että nyt on sienien hetki tullut. Teenpä elämäni ensimmäisen  sienirullan.
Ohje ei kuulostanut kovin vaikealta, joten uskalsin yrittää.
Nyt taakse päin katsoen olisin tehnyt jotain toisin. Se toisin olisi antanut kauniimman
lopputuloksen. Ajattelin tehdessäni, että on aika löysä taikina kääretortun pohjaksi.
Niinhän se oli, rullaaminen oli vaikeaa, toisin sanoen rulla hieman levisi.
Se ei hyvää makua haitannut, sienirulla oli todella hyvää. Seuraavalla kerralla teen 
kuohkean pohjataikinan kääretorttupohjan tapaan. 
Muutama muutos on reseptissä johtuen siitä, että minulla ei ollut purjoa, ruohosipulituorejuustoa.
Käytin keltasipulia ja philadelpia-juustoa, johon pilkoin kevätsipulia.
 
 Pohja
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa 
3 munaa
1/2 tl suolaa, 1/2 tl mustapippuria, 1/2 tl leivinjauhetta
Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Kaada joukkoon kuumennettu
maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti
Nosta jäähtymään.
Täyte 
n 300 g herkkusieniä tai muita sieniä pilkottuna
1/2 isosta keltasipuli pilkottuna
1 rkl voita ja ripaus rypsiöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
1 rs (200g) philadelpia tuorejuustoa + silputtua kevätsipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pinnalle emmentaljuustoraastetta
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää kastikkeeseen suola, mustapippuri,
  leivinjauhe ja keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele joukkoon varovasti.
Kaada taikina öljytylle leivinpaperille uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. (ap-ohje 15-20min)
Kumoa munakaslevy toiselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi.
Puhdista ja paloittele sienet pieniksi silpuksi. Hienonna sipuli. 
Kiehauta sienet ja sipuli rasvassa pannulla. hauduta hetki kannen alla.
Ripottele seokseen vehnäjauhot ja tuorejuusto, sekoita.
Mausta suola, mustapippuri. Levitä täyte pohjalevylle ja rullaa.
Nosta rulla uunivadille ( tai uunipellille) Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kuumenna rullaa 250-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto
on sulanut ja saanut väriä.

 Tarjoa lisukkeena esim salaattia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja.

2 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta katsoin itsekin. Onpas hyvä että ehdit kokeilla, niin teen juurikin vähän toisin että pysyy kasassa. Sieniä on vähän metsissä, mutta etsimällä löytyy.

    VastaaPoista
  2. En saanut pohjaa jämäkäksi vaikka tein ohjeen mukaan. On muuten erittäin hyvää, tänään syötiin loput.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.