maanantai 28. syyskuuta 2015

Uunibroileria riisiohra-kasvispedillä

 Tänään onnistuin tekemään broilerifileistä herkkuaterian. 
Kaiken lisäksi vielä suhteellisen helpolla tavalla.
Jääkaappi on taas aika hyvin varustettu, joten keräsin sieltä
kaikenlaista sopivaa. Pahan päivän varalla pidän kasviksia pakastimessakin.
Nyt otin sieltä hernepussin. Sekoitin mausteseoksen, jossa curry oli pääroolissa,
lisäksi valkopippuria ja paprikaa.
Ruoka kypsyi sopivaksi uunissa, tosin kuullotin ja ruskistin raaka-aineet ennen uunia.
 

1 1/2 dl ohra-riisiä ja ripaus ruususuolaa
1 ps pakasteherneitä
2 dl vettä
rypsiöljyä  
1/2 iso sipuli 2 valkosipulinkynttä pienittyinä
1 iso porkkana lantteina
1 1/2 dl mustapekka ruokakermaa
400 g broilerin fileepihviä 
curry, valkopippuri, paprika, ruususuola
juustoraaste, persiljaa

Lisää uunivuoan pohjalle 1 rkl rypsiöljyä.
Mittaa ohra-riisi uunivuokaan. Mausta suolalla.
Kaada päälle herneet sulamattomina.
Kuullota pannulla öljyssä sipulit, lisää porkkanalantit ja jatka kuullottamista.
 Lisää sipuli-porkkana vuokaan. Huuhtele pannu 2 dl vettä ja kaada se vuokaan.
Laita vuoka uunin 200 asteeseen.
Ruskista kevyesti öljyssä pannulla maustetut fileet.
Nostele fileet uunivuokaan kasvisten päälle.
Kaada vuokaan mustapekkajuusto.
Lisää päälle juustoraastetta.
Jatka paistamista noin 20 minuuttia. 
Ripottele pinnalle persiljaa

Tomaatti, kevätsipuli ja salaatti sekoituksena sopii raikastamaan ruoka-annoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.