lauantai 26. syyskuuta 2015

Uunisiika

 Kävin aamulla torilla. Ostin sangollisen puolukoita ja
poikkesin kalakojussa. Valitsin lähikalastajalta kaksi isohkoa siikaa,
jotka paistoin perinteiseen tapaan uunissa.
Ostin myös pienen erän silakoita, jotka paistoin pannulla.  

2 siikaa
hienoa merisuolaa, mustapippuria, hienonnettua korianteria
voinokareita, sitruunamehua ja sitruunalohkoja
Pyyhi kalat ja vatsaohtelo.
Ripottele vatsaan suola, pippuri
Lisää voinokareet ja hienonnettu korianteri
Purista 2 rkl sitruunamehua ja lisää muutama sitruunaviipale

 Laita kalat uunivuokaan. Paista 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Kun evät irtoavat hyvin, on kala sopivan kypsää.  

Lisukkeeksi perunamuusi ja salaatti.
Yksinkertaista, mutta hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.