maanantai 19. lokakuuta 2015

Suklaaomenapannacotta

 Pitkästä aikaa valmistin jälkiruokaa.
Keitin omenahilloa ja siitä se sitten lähti.
Kaapissa oli valkosuklaalta ja tummaa 70% suklaata.
Omenahilloa jo valmiina ja jäähtyneenä purkissa.
Hyvää tuli. 
 2 dl täysmaitoa 
120 g valkosuklaata
80 g tummaa suklaata
 1 tl vaniljasokeria
Kuumenna maito kiehuvaksi. Pilko joukkoon suklaat.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut.
Mausta vaniljasokerilla.
Anna seoksen jäähtyä ja jähmettyä välillä sekoittaen jääkaapissa.
*
2 dl turkkilaista jogurttia 
3/4 dl pähkinämurskaa
2 rkl/annos omenahilloa
Sekoita jogurtin joukkoon n. 1 dl jähmeää suklaaseosta
Nostele seos annoslaseihin
Lisää pinnalle suklaaseos ja omenahillo. 
Lopuksi pinnalle pähkinärouhetta.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.