maanantai 2. marraskuuta 2015

Mausteinen broilerikeitto

 Lauantaina keitin broilerin maustamattomat rintafileepuolikkaat keittoa varten.
Valmistin mausteisen broilerikeiton. Mukana oli juureksia, lehtikaalia ja tietysti mausteita. 
Lopuksi ruokakermaa keiton pyöristämiseksi.

Broilerifilettä  luineen oli n 400 g.
Keitin fileet vesitilkassa, mausteina oli suola, mustapippurit ja laakerilehti.
Broileri kypyi vajaassa puolessa tunnissa. Annoin jäähtyä ja revin lihat ja poistin luut.
Siivilöin liemen keittoa varten.

n 300g kypsää broilerifilettä paloiteltuna
1 sipuli raasteena
2 tl currya, 1 tl savupaprikaa, ripaus mustapippuria
rypsiöljyä
8 dl kiehuvaa kasvislientä ja 2 dl broilerin keitinlientä
4 perunaa kuutioina
2 porkkanaa lantteina
100 g pakastelehtikaalia pienittynä
3 rkl tomaattipyrettä
1 1/2 dl ruokakermaa
persiljasilppua

Kuullota rypsiöljyssä sipuliraaste ja mausteet
Lisää kiehuvaan kasvisliemeen perunakuutiot ja porkkanalantit.
Lisää joukkoon sipulimausteseos. Anaa kiehua kunnes juurekset ovat kypsiä.
Lisää keittoon  lehtikaali ja tomaattipyree.
Lopuksi sekoita mukaan ruokakerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.
Ripottele keittoon persiljaa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.