perjantai 18. joulukuuta 2015

Kanaviillokki

 Broilerifileistä syntyi tänään kanaviillokki. Voihan tätä kutsua broileriviillokiksi,
sillä kanalla ja broilerilla on selvä ikäero. Toisaalta maku lienee lähes sama.
Viillokki sai mausteisen kastikkeen ja herkullisen keltaisen värin.
Maistui kyllä hyvin ja on broileriruokien parhaimmistoa.

n 500 g broilerifileitä 
2 tl currya, ripaukset valkopippuria, inkivääriä ja tikkamasalaa
voi/kasvisöljyä
4 dl kanalientä, 2 tl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl ruokakermaa ja 4 rkl vaaleaa kastikesuuruste Maizenaa

Kuivaa ja leikkaa broilerifileet paloiksi.
Kuumenna öljy pannulla. Sekoita mausteet keskenään ja kuullota öljyssä 1 minuutti.
Lisää broileripalat ja jatka ruskistamista käännellen.
Kiehauta kanaliemi, johon lisäät sokeria.
Kaada liemi pannulle broileripalojen joukkoon.  Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Purista kastikkeeseen sitruunamehu.
Sekoita kerma ja kastikesuurus. Kaada suuruste kastikkeen joukkoon.
Tarkista maku ja sakeus. 
Keitä lisukkeeksi riisiä.  

Sekoitin kanaviillokille  salaatin, jossa salaatin lisäksi
kurkkua, sokeria ripaus, oliiviöljyä ja punajuurisalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.