keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kukkakaali-perunapannu anjoviksella

Pyörittelin kukkakaalia kädessäni ja mietin,
mitä siitä tekisin. Keittoja on keitetty, jotain muuta teen.
Idea pulpahti jostain, päädyin helppoon pannuruokaan.
Ensin kypsennys keittämällä ja sitten loppusilaus pannulla.
Mukaan pääsivät peruna ja anjovis sekä kesäsipuli ja persilja.


n 500 g  kukkakaalta kukinnoiksi paloiteltuna
suolaa ja sokeria
Kiehautetaan vähässä vedessä aldenteksi.
5 perunaa kuorittuna ja lohkoina
suolaa
Keitetään melkein kypsiksi.

Pannulle kasvisöljy/voiseosta.
Lisätään kukkakaalikukinnot ja perunalohkot.
Viisi anjovisfilettä  pilkotaan ja lisätään pannulle.
Lisätään ruokakermaa 1 1/2 dl.
Silputaan mukaan kesäsipulinvartta.
Saa hautua hetken. Silputaan persiljaa mukaan.
Tarkistetaan maku. 
Syödään.
Kannattaa kokeilla, hyvää on.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.