keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Juuresraastelaatikko

Puhdistin ja järjestin jääkaapin. Päädyin siihen, että kauppaan en mene, sillä jääkaapista
löytyivät sopivat raaka-aineet loppiaisen lounaaksi. Raastoin juurekset ja niistä
kypsyi uunissa mehevä juureslaatikko. Sekoitin salaatin ja viipaloin jääkaapista löytyneet
punajuuret. Ruskeat herkkusienet olin ostanut eilen ja niistä syntyi pannulla lämmin lisuke.
Hyvä ateria syntyi vaivattomasti.
 

1 sipuli pienittynä ja  2 rkl rypsiöljyä
1 tl cajunpippuria ja 1 tl currya
4 pienehköä porkkanaa pestynä ja raastettuna
2 palsternakkaa  kuorittuna ja raastettuna
pala /150 g lanttua kuorittuna ja raastettuna
150 g keltanaurista kuorittuna ja raastettuna
2 keskikokoista perunaa kuorittuna ja raastettuna
3/4 dl sesaminsiemeniä
1 1/2 dl ruokakermaa ja 1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa, 1 tl currya
Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä kasarissa, lisää curry ja cajun
Sekoita juuresraaste ja sesaminsiemenet keskenään ja lisää kasariin. Kuullota hetki.
Nostele seos voideltuun vuokaan. Levitä tasaiseksi.
Sekoita muna, kerma ja suola ja curry. Kaada vuokaan.
Kypsennä uunin 175-asteessa n 40-50 minuuttia.

 Lisukkeina punajuurilohkoja, salaattia, raejuustoa, tomaattia sekä
Pannulla paistetut herkkusienet.
Kannattaa kokeilla.

2 kommenttia:

  1. Ai miten herkulliselta näyttää. Juureksista saa helposti hyvää syötävää:)
    Kannattaa kylöä katsoa mitä kaapista löytyy. Usein sitä vaan tulee lähdettyä kauppaan, vaikkei akuuttia tarvetta olisikaan.
    Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, näinhän se on. On hyvä tyhjätä kaappeja aina välillä
    Samoin sinulle hyvää uutta vuotta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.