torstai 14. tammikuuta 2016

Kasvislaatikko

 Eilen kypsensin uunissa kasvislaatikon. Sopivasti jääkaapissa olivat tarvittavat 
raaka-aineet. Juustoina käytin puolikkaan yrtti-philadelpian ja juustoraasteeksi
 pecorinapuolikkaan, joka voimakkaana juustona sopi hyvin kasvisten kanssa.


3 perunaa, 2 porkkanaa, 2 palsternakkaa
kuori ja paloittele juurekset ja esikeitä ne niukassa, suolalla maustetussa
vedessä noin 5 minuuttia
puolikas kesäkurpitsa viipaleina
Kaada juurekset voideltuun vuokaan, levitä tasaiseksi.
Lisää pinnalle kesäkurpitsaviipaleet
*
3 munaa, 4 dl maitoa, 100 g yrttituorejuustoa, 1 tl suolaa
 meiramia, paprikaa, mustapippuria 
Sekoita kevyesti vatkaten kaikki ainekset 
Kaada seos uunivuokaan juuresten päälle
Levitä pinnalle noin 3 dl juustoraastetta
Kypsennä uunissa 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Levitä pinnalle persiljaa

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan, kauniin ja herkullisen näköinen paistos ja annos!
    Käytin reseptiä osittain - sen mukaan, mitä kaapista löytyi. :)
    T. Jande

    VastaaPoista
  2. Hei, voiko tästä tehdä munattoman version?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.