perjantai 5. helmikuuta 2016

Hirvenjauhelihapihvit

 Viimeinen hirvenjauhelihapakkaus pakasteesta meni tänään pihveiksi.
Sekoitin jauhelihaan mausteet oman inspiraationi innoittamana.
Lopputulos oli mehevä ja sopivan mausteinen.
Lisukkeeksi kypsensi perinteisen setin, joka sopii hyvin tähän riistaruokaan.
Keitetyt peruna- ja porkkanalohkot, salaattia ja tietysti paistohuuhdeliemestä
siivilöityä kastiketta kermalla täydennettynä.

450 g hirvenjauhelihaa
reilu tl suolaa
reilu tl rouhittua mustapippuria, 1 tl savupaprikaa ja vajaa tl jauhettua neilikkaa
2 pientä keltasipulia hienonnettuna
2 rkl korppujauhoja 1 dl kermaa
paistamiseen rypsiöljyä ja voita
 
Sekoita jauhelihaan mausteet. Lisää hienonnettu sipuli.
Turvota korppujauhot kermassa ja lisää taikinaan.
Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile 5 pihviä.
Kuumenna rypsiöljyä ja voita pannulla, kun tirinä lakkaa,
nosta pihvit pannulle ja lisää pari valkosipulinkynttä pannulle.
Paista pihvit molemmin puolin kypsäksi.
Nosta pihvit hetkeksi lepäämään folion alle. 

Kastike
Huuhtele siivilän läpi pannulle kertynyt neste.
Kaada se pannulle ja lisää maizenaa. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kermatilkka, suolaa ja 2 rkl punaviinietikkaa.

Tämän aterian voi toteuttaa myös naudanjauhelihasta.

Kypsennä lisukkeeksi peruna- ja porkkanalohkot.
Sekoita annokselle vielä salaattia ja minitomaatteja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.