Aikomukseni oli keittää kikhernekeitto, mutta kaapissa oli vain yksi purkki.
Keittoon piti tulla kaksi, korvasin puuttuvan pakasteherneillä.
Se sopi oikein hyvin ja samalla sain keittoon kauniin vihreän värin.
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
öljyä, inkivääriä, suolaa
1 tlk kikherneitä valutettuna
1 ps pakasteherneitä
6 dl vettä
suolaa, mustapippuria. carammasalaa
2 rkl appelsiinimehua puristettuna
2 tl hunajasinappia
Kuullota sipulit ja mausta.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sipulit, kikherneet.
Anna kiehua 5 minuuttia, lisää pakasteherneet ja mausteet.
Anna kiehua 5 minuuttia. Soseuta.
Lisää appelsiinimehu ja hunajasinappi.. Kiehauta.
Lisää annoksille persiljaa.
Nopea ja hyvä keitto.
Kun näin otsikon ja kuvan, hämmästyin keiton vihreyttä, mutta syy siihen selvisikin jutun luettuani:)
VastaaPoistaNopea keitto! Appelsiinimehu yllätti.
Nämä kaksi hernettä sopivat myös maullisesti keskenään. Laitoin mukaan appelsiinimehua, kun sitruunoita ei ollut.
PoistaSopi sekin, maku makeampi.
Jo aiemin käynyt ihailemassa kivoja reseptejä. Tyrnimarjavispipuuroon sain sysäyksen sinulta ja nyt sitten jäänkin seuraamaan, mitä kaikkea kivaa voisi kokata :)
VastaaPoistaTäytyykin kokeilla tätäkin....
Kiitos. Keittiössä on kiva soveltaa, nämäkin herneet synkkäsivät hyvin keskenään.
PoistaMukava, että reseptini ovat löytäneet tien keittiöösi.
Kaunis väri tuli herneistä kikhernekeitolle:)
VastaaPoistaMinustakin väri teki herkullisen vaikutelman.
Poista