sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Luumukiisseli

 Jälkiruokana lehtipihviaterian jälkeen oli tänään luumukiisseli.
On kulunut jo vuosia, kun viimeksi tein tätä kiisseliä.
Kyllä maistui hyvältä. Muistot tulvahtivat mieleen kaukaakin. Nostalginen jälkiruoka.

250 g kuivattuja luumuja
8 dl vettä ja 1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä
n 1 tl kanelia
kermavaahtoa

Lisää kattilaan luumut, sokeri ja vesi. Anna liota noin pari tuntia.
Keitä luumut ja liotusvesi, kunnes luumut ovat hyvin hajonneet.
Lisää kaneli. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan.
Sekoita seos tasaisesti kiisseliin ja anna kiehahtaa.
Kaada kiisseli vatiin ja ripota pinnalle sokeria.
Anna jäähtyä. Annostele. Vatkaa kermaa löysäksi vaahdoksi ja lisää annoksille.
  
  Huomenna kiisseliä voi lisätä aamiaispuurolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.