perjantai 4. maaliskuuta 2016

Parsakaali-juustokeitto

 Tänään maistui parsakaali-juustokeitto erittäin hyvältä.
Juustoksi valitsin juoksevan Koskenlaskija-juuston naturellina.
Se sopi parsakaalin makuun hyvin pyöristäen keiton samettisen pehmeäksi.

n 250 g parsakaalinuppuja
1 sipuli pilkottuna
1 tl ruususuolaa 
rypsiöljyä kuullottamiseen
5 dl kiehuvaa kasvislientä
2 rkl puristettua sitruunamehua
1-2 tl sokeria
mustapippuria rouheena
1 prk Koskenlaskija juokseva naturell
hienonnettua persiljaa
Kuullota pannulla sipuli ja lisää mukaan suola.
Lisää pannulle parsakaalinuput ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Kiehauta kasvisliemi ja lisää sipuli-parsakaali.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kaali on kypsää.
Soseuta keitto, nosta liedelle ja mausta. Lisää joukkoon persiljaa.
Lisää Koskenlaskija-juusto ja anna keiton kiehahtaa.
Tarkista maku.
 Lisää annoksille vielä hienonnettua persiljaa.
Loistava keitto. Luulisin, että tämä keitto saa uusia parsakaaliystäviä.

6 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä. Se on kyllä helppoa kun sen osaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, keitto on tosi hyvää. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Nayttaa hyvalta. Harmi kun taalla Israelissa ei ole juurikaan tuollaisia Koskenlaskija-tyyppisia juustoja tarjolla. Philadelphiaa on mutta se tuntuu vahan liian rasvaiselta, voisikohan sita kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenlaskija sopii hyvin, mutta philadelphia sopii myös. Notkeuttaisin sitä hieman maidolla ja maustaisin sopivilla mausteilla. Se liukenee
      kyllä lämpimään liemeen.

      Poista
  4. Olin 2005 sairaalassa, saatuani kolarissa vaikean aivovamma. Kehuin parsakaalijuustokeitto, kaveri katsoi pitkään ja sanoi aivovamma. Pitää kokeilla kotonakin, kun saan ostettua raaka-aineet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.