lauantai 2. huhtikuuta 2016

Seitiä valkoviinikastikkeella

.
Kokeilin tänään Abban valkoviinikastiketta pakastetulle seitille.
Seiti on kuiva kala, ajattelin, että runsas kastike saa seitin maistumaan.
Niinhän tässä kävi, että kastike todellakin sai seitiin sopivasti makua. 
En säästellyt, vaan koko 250 g kastike hujahti sopivasti aterialla.
Kastike on myös lisäaineeton. Seuraavalla kerralla käytän kastiketta lohelle.

Näin yksinkertaisesti syntyi ateria.
Nosta paketin seiti jäisenä uunivuokaan, joka saa olla seitipalan kokoa.
Minulla ei sattunut sellaista olemaan, joten menihän tuo vähän isompikin.
Ripauta seitille suolaa ja mustapippuria.
Sekoita pussin kastike ja kaada kalan päälle.
Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 45 minuuttia.


Valmista aterian lisukkeet sillä aikaa, kun kala kypsyy.
Salaatti
frisee, suippopaprika, päärynää viipaleina, sitruunamehu/oliiviöljy,
 suola, mustapippuri, salaattijuustoa

Keitetty riisi, babyporkkanat, herneet  

Kokeile.

9 kommenttia:

  1. Onpas taas herkkullinen resepti!!! Nam!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanne, mukava kuulla. että olet pitänyt ohjeista.

      Poista
  2. Kiitos taas kerran - tämä lähtee ensi viikolla kokeiluun. Seitin unohtaa tosi helposti sinne pakastimeen vaikka sitä varoiksi olisikin hankkinut - mutta tuon kastikkeen kanssa ei taatusti unohdu;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yllätyin positiivisesti tuosta kastikkeesta. Kyllä siinä valkoviinikin maistui. Seiti taas tarvitsee runsaasti kastiketta, kun on niin "kuiva" kala.

      Poista
  3. Voi kiitos, tässä taas mukavan ja helpon oloinen ohje niille ns. kiireisille päiville, jos niitä nyt eläkeläisellä hirveästi onkaan:))) Niin ja kiitos Arleena taas monista ihanista ruokaohjeistasi kevään aikana! Meillä todellakin suurkulutetaan vinkkejäsi hyvin usein. Olen aina tykännyt ruuanlaitosta ja oppinut sen mitä osaan omalta äidiltäni, joskus kauan sitten:) Hänen taitojaan muistelen ja ihailen edelleen. Hän ns. loi tyhjästä lähes mitä vaan, ei juurikaan tiennyt resepteistä mitään, mutta taito oli hyppysissä. Itse näköjään tarvitsen jostakin sen inspiraation ja sitten on mukava aloittaa!
    Pääsiäisen aikaan teimme monia ihania herkkuja ohjeillasi. Nythän meillä on kokattu kolmikätisesti kuuden viikon ajan, kun vasen käteni on ollut kipsissä ja mies "joutui" ruokavastaavaksi. Aika on ollut yllättävän mukavaa ja helppoa (siis ruuanlaiton suhteen, ei kipsin). Mieskin osaa jo sanoa, että katsopas sieltä netistä, miten Arleena tämän maustaa:))) Iso kiitos sinulle Arleena!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villis, että ohjeeni ovat osuneet oikealle kohdalle teidän keittiössä.On mukava kuulla, että näitä luetaan ja toteutetaan.

      Poista
  4. Kiitos Vinkistä! Pitää itsekin kokeilla. Vielä on nuo kastikkeet jääneet hyllyyn mutta toimisivat kyllä varmasti hyvin just arkikiireisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kastike on kokeilemisen arvoinen. Itse aion pitää sen käytössä aina silloin tällöin, niin positiivinen yllätys se oli.

      Poista
  5. Päätin heti kokeilla tätä resptiä mutta kauppareissulla unohtui, mitä piti olla, niin ei siitä varmaan samanlainen tullut. En onnistunut löytämään valkoviinikastikettakaan, joten ostin tillikastiketta. Ei niin huippuhyvää, mutta hieman enemmän maustettuna takuulla parempaa. Kunhan saan sen valkoviinikastikkeen niin laitan uusiksi!(täältä on kaupat sen verran kaukana ettei ihan yhtenään viiti lähteä ajamaan sinne ja lähikaupasta saa vain sen tärkeimmän)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.