tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mausteinen broileriuunirisotto ja mozzarellasalaatti

 Tänään helteestä huolimatta valmistin lounaan uunissa.
Oikeastaan se on helteellä hyvä valinta, koska ruoka kypsyy kuin itsestään uunissa.
Lisukkeeksi sekoitin mozzarellasalaatin.
Ruoka maistui ja ruokajuomaksi sopi hyvin jääkylmä vesi.

350 g rintafileitä  suikaleiksi leikattuna
2 1/2 dl pitkäjyväriisiä, esim Arborio
6 dl kiehuvaa kasvislientä 
rypsiöljyä, 2 valkosipulinkynttä pienittynä
1/2 tl suolaa, 1 rkl currya, cajunjauhe, 1 tl mustapippurirouhetta 2 rkl soijaa, 
1 ps hernemaissipaprika pakaste
2 dl ranskankermaa 10%
pinnalle rucolaa

Paista kevyesti rypsiöljyssä fileesuikaleet ja mausta suolalla, valkosipulilla ja currylla.  
Mittaa riisit vuokaan. Kaada päälle kiehuva kasvisliemi 
Lisää mukaan filee suikaleet ja loput mausteet.
Sekoita. Nosta 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 30 minuuttia.
Lisää sekoittaen vuokaan pakastekasvikset ja ranskankerma.
Anna kypsyä noin 5 minuuttia.
Levitä lopuksi pinnalle rucolaa.
 
 Uunirisotto on nyt valmista.

Sekoitin lisukesalaattiin
Pehmeää Tamsin keräsalaattia, ripaukset suolaa ja mustapippuria,
oliiviöljyä, pienittyä kurkkua, viipaloitua tuoretta luumua ja mozzarellapalloja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.