maanantai 29. elokuuta 2016

Kasviskeitto raejuustolla

Sain sisareltani lehtikaalia ja siitä se keitto lähti. 
Lisäsin raaka-aineita kaapin kätköistä. Lopputulos yllätti positiivisesti.
Valitsin pöytäliinankin keiton mukaan sävy sävyyn.

Kasviskeitto
4 porkkanaa pestyinä ja paloiteltuna
1 palsternakka kuorittuna ja paloiteltuna
5 lehteä/oksaa lehtikaalia pilkottuna, kova varsi poistettuna
1 pienehkö kesäkurpitsa huuhdeltuna ja pilkottuna
pala purjoa huuhdeltuna ja pienittynä
1 litra kasvislientä
suolaa, mustapippuria, oreganoa
raejuustoa annoksille

Kiehauta kasvisliemi. Lisää mukaan pilkotut kasvikset.
Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta keitto ja mausta se.
  
 Tarjoa keitto hyvän leivän kera.
Minulla oli Fazerin juureen leivottua Viljatar-leipää Keijun kera.
 
Kasvikset voit valita keittoon oman mieltymyksesi mukaan.
Tämä oli valintani tällä kertaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.