perjantai 26. elokuuta 2016

Lihamureke ja kyssäkaalisalaatti

Valmistin tänään jauhelihamurekkeen naudanjauhelihasta.
 Lisukkeina perunamuusi, persikkasalaatti ja kyssäkaalisalaatti.
Kyssäkaalia ei keittiössäni ole aikaisemmin salaatiksi väännetty. 
Pihvejä olen tehnyt ja keittoon lisännyt, mutta nyt pyöräytin salaatin. Kannattaa kokeilla.
.
 Jauhelihamureke valmistui tällä kertaa näin
1 kg nautajauhelihaa 10&
 2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoa
2 kananmunaa
2 tl suolaa, 2 tl paprikaa, 2 tl maustepippuria
Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile mureke leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.
Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia.


Kyssäkaalisalaatti

n 400 g kyssäkaali kuorittuna ja paloiteltuna
1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl kermaviiliä
1/2 sitruunanmehu
1 tl dijonsinappia hunaja
suolaa ja mustapippuria
pilkottua persiljaa
Hienonna kyssäkaali- ja omenapalat kutterissa.
Sekoita kermaviiliin sitruunamehu, sinappi ja mausteet.
Sekoita seos kyssäkaaliomenamurun joukkoon.   
Lisää pinnalle persiljaa.

Hedelmäinen salaatti
pehmeää friseesalaattia, oliiviöljyä, mustapippuria,
luomukurkkua viipaleina ja persikkaa lohkoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.