perjantai 19. elokuuta 2016

Raparperitorttu

 Raparperi kasvaa jo  kesän toista vaihetta. Sain ison nipun raparperia,
josta valmistin raparperitortun. Keitin myös luumu-raparperihilloa.
Leivoin tortun  Hans Välimäen ohjeen mukaan. Vaihdoin voin margariiniin ja
kerman kevyempään ruokakermaan. Hyvää tästä tuli.

Pohja
 150 g leivontamargariinia, 1 1/4 dl tomusokeria vatkaa vaahdoksi
sitruunan raastettu kuori, 1 tl vaniljasokeria, 1/2 tl suolaa lisää vaahtoon
4 dl vehnäjauhoja sekoita vaahtoon ja lisää mukaan
1 kananmuna ja 1 rkl vettä. Sekoita tasaiseksi. Kiedo taikina tuorekelmuun
ja anna sen levätä jääkaapissa noin tunti. Kauli taikina ja vuoraa
piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) Esipaista 175-asteessa 10 minuuttia.

Täyte 1
400 g raparperia, 1 1/4 dl sokeria, 1 sitruunan mehu
Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu
raparperin joukkoon ja anna mehustua hetki. Valuta mehustuneet raparperit hyvin.
Kaada esipaistetun pohjan päälle.

Täyte 2
2 kpl kananmunaa, 1 1/2 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria, 
1 dl ruokakermaa, 2 rkl vehnäjauhoja
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään.
Kaada täyte raparperin päälle vuokaan. Paista 175-asteessa n 20 minuuttia.

Lisäsin annoslautasille vaniljakastiketta.
Tortun voi nauttia ilman kastikettakin.
Tämä oli hyvä raparperitorttu. Raparperit voi korvata myös puolukoilla.

4 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköistä että' tekee mieli.Saan yhdestä torin kojusta raparperia ympäri vuoden ,mutta tähän kuumimpaan aikaan se ei ole ihan parhaimmillaan,joten odottelen ilmojen viilenemistä,niin voin tehdä jotain tällaista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on menossa toinen sato, vaikuttaa siltä, että nämä ovat punaisempia ja hieman miedompia. Sopivat kyllä
      hyvin torttuun. Kiitos, Jael.

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Pitääpäs kokeilla, kun vielä on raparperia kasvamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Vaniljakastike sopi hyvin, sitä ei ap-ohjeessa ollutkaan. Keitin myös hilloa 1/3 luumuja ja 2/3 raparperia, siitäkin tuli hyvää.

      Poista

Kiitos kommentistasi.