tiistai 27. syyskuuta 2016

Luumujuustokakku

Siskoni puutarhasta sain luumuja ja tänään leivoin niistä juustokakun.
Luumukakusta tuli oikein hyvä ja se on parasta täysin jäähtyneenä ja
ehkäpä vasta seuraavana päivänä. Ohje on helppo.
Tämän voi toteuttaa myös omenoista ellei luumuja ole.

Pohja
125 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna.
Lisää keskenään sekoitetut  vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita tasaiseksi.Anna taikinan levätä 1/2 tuntia jääkaapissa.
Vuoraa 28 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele taikina pohjalle ja reunoille.

Luumutäyte
n 3-4 dl luumuja, poista kivet
1/2 dl sokeria, 2 tl kanelia
Sekoita ainekset ja survo nuijalla. Valuta nestettä hieman pois
Levitä täyte pohjalle. Ripottele siivilän läpi reilu rkl perunajauhoja.

Juustotäyte
2 rs / 2x200g philadelphiajuustoa
1 kananmuna
1 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1/2 dl kevytkermaa
Sekoita juusto, kananmuna, sokerit ja kerma
Kaada juustoseos vuokaan täytteen päälle.

Paista 200-asteessa noin 40 minuuttia.
 
 Nostelin reunoille vielä luumuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.