lauantai 3. syyskuuta 2016

Uunibroilerifileet juureksilla

 Tänään ruoka kypsyi uunissa. Broilerifileet kypsyivät mehukkaiksi uunivuossa,
samalla kypsyivät myös uunijuurekset. Tämä oli onnistunut kokonaisuus,
jonka esivalmisteluihin ei kovin paljon aikaa kulunut.

Uunijuurekset  
 
 1 bataatti pestynä ja halkaistuna, vedä bataattipuolikkaisiin syvät ristiviillot.
Voitele puolikkaat rypsiöljyllä. Lisää pinnalle pilkottuja sieniä, suolaa ja mustapippurirouhetta
Sipulipuolikas suikaloituna
Pala palsternakkaa kuorittuna ja suikaloituna 
2 porkkanaa pestyinä ja halkaistuna
Pirskota juureksille rypsiöljyä, ripottele suolaa, paprikaa ja mustapippuria
Nosta juurekset uunivuokaan. Kypsennä 200-asteessa n 50 minuuttia.
      
Broilerifileet
Kuivaa fileet. Voitele uunivuoka. Nosta fileet vuokaan. Mausta
1 tl suolaa 1 tl paprikaa, 1 tl kurkumaa, muutama rouhaisu mustapippuria
Hienonna puolikas sipuli kutterilla.
2 dl ruokakermaa (10%), 1 dl juoksevaa koskenlaskijaa
Sekoita sipuli ja kerma/juusto keskenään.
Kaada seos fileiden päälle uunivuokaan.
Kypsennä samassa uunissa juuresvuoan kanssa n 40 minuuttia.
Liemi sopii kastikkeena juureksillekin.
Lisäsin kuvanoton jälkeen kastiketta bataatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.