sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Uunilohi appelsiinilla ja tomaatilla

 Pitkästä aikaa kokkasin uunilohta ja uudella tavalla.
Appelsiini ja tomaatit raikastivat sopivasti aterian.

n 600 g kirjolohifilee
mustapippuria ja suolaa
1 pieni appelsiini
3 keskikokoista tomaattia
1 valkosipulinkynsi raasteena
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa pesty appelsiini ohuiksi viipaleiksi.Levitä fileelle.
Kuutioi tomaatit, raasta valkosipuli ja sekoita keskenään.
Lisää hienonnettu basilika, öljy, suola ja mustapippuri.
Nostele seos kalan päälle.
Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä n 5 minuuttia.

Lisukkeeksi kypsennettyä arborioriisiä.
Lisäksi tuoretta salaattia kastikkeena sekoitettu oliiviöljy ja appelsiinimehu
sekä mausteina suola, sokeri ja mustapippuri

  Lohi juuri uunista tulleena

Tämä kokonaisuus maistui hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.