sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Feta-parsa-kukkakaalipiirakka

 Eilen leivoin herkullisen piirakan, jossa kukkakaali ja parsakaali
täydensivät toisiaan sopivasti. Yllätyin, miten hyvin ainekset synkkasivat keskenään,
feta mehevöitti hyvin piirakkaa. Pohjasta tuli maukas ja rapea, käytin rouheaa,
 mannaryynimaista spelttijauhoa. 

Spelttipohja
3 dl täysjyväspelttijauhoja
100g kasvismargariinia
puolikas tl suolaa, 1 kananmuna ja 1 rkl vettä
Nypi jauhot ja margariini keskenään seokseksi.
Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.
Esipaista  pohjaa 200-asteessa alatasolla noin 10 minuuttia.

Täyte
360 g puolet parsakaalia ja puolet kukkakaalia nuppuina
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 pkt 200g Patros fetajuustoa 
2 dl ruokakermaa 10%
2 kananmunaa
puolikas tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria
Keitä kukka- ja parsakaalinuput suolalla maustetussa niukassa vedessä.
Vesi saa höyrystää kaalinuput melkein kypsiksi.
Valuta ja jäähdytä kaalit.
Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään.
Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsa- ja kukkakaalit sekä
fetakuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin 
alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä 
 
 Hedelmät sopivat jälkkäriksi piirakan jälkeen

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.