tiistai 29. marraskuuta 2016

Uuniriisipuuro ja mansikkakeitto

 Perinteistä ruokaa 1950-60-luvulta ovat riisipuuro ja mansikkakeitto.
Valmistin riisipuuron huolettomasti uunissa ja mehukeiton myöskin 
tämän hetken tyylillä. Lopputulos on kuitenkin kuin silloin joskus.

Uuniriisipuuro riisipaketin ohjeella
1l maitoa, 2 dl puuroriisiä, vajaa tl suolaa
Mittaa aineet uunivuokaan.
Kypsennä uunin 175-asteessa n 1 1/2 tuntia. Sekoita muutama kerta välillä.

Mansikkakeitto
1 l vettä ja 3/4 dl sokeria
Keitä liemi liedellä
Lisää kattilaan 1/2 litraa  huoneenlämmössä kohmeisiksi sulaneet mansikat. 
Aja tehosekoittajalla mansikat tasaiseksi liemeen.
1 1/2 rkl perunajauhoja ja tilkka kylmää vettä.
Liruta suuruste keittoon tasaisena nauhana  ja anna keiton pulpahtaa.
Kaada keitto vatiin ja ripottele pinnalle sokeria.

Annostele puuro ja kaada päälle mansikkakeittoa.
Yksinkertaista, mutta hyvää.

5 kommenttia:

  1. Olen kokonaan unohtanut riisiuunipuuron. Uunipuuroa pitääkin tehdä. Ja mansikkakeittoa! Niin herkullista yhdessä.
    Kiitos herkullisesta vinkistä, Arleena!
    Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä! Tuo puuro kyllä piristää nekin päivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Tämä oli kyllä niin hyvä yhdistelmä, että tulen tekemään useamminkin

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta ja hyvää olisikin, kumpa tulisi tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leila. Tämä on niitä vaivattomia ruokia. Uuni puuro valmistuu kuin itsestään Eikä mansikankeitossa kulu kuin n 15 minuuttia.

      Poista
  3. Viikko sitten tein uuniriisipuuroa, ja se oli kyllä hyvää pitkästä aikaa.
    Hyvältä kuulostava mansikkakeitto, teen illalla molempia:)

    Jotenkin ihana, selkeä blogi sinulla.

    t. Jaana

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.