tiistai 13. joulukuuta 2016

Lohilaatikko

 Siitä on jo jonkin verran kulunut aikaa kun lohilaatikkoa tein.
Tänään toteutin tämän simppelin laatikkoruuan.
Maistui hyvältä pitkän tauon jälkeen.

8 perunaa isohkoa ohuina puolikuuviipaleina
1 sipuli suikaleina
n 300 g kirjolohta fileenä (suomalaista) suikaleiksi leikattuna
1 tl tilliä, 7 kokonaista mustapippuria, suolaa
Munamaito
4 dl ruokakermaa 10%
3 kananmunaa
1 tl suolaa, mustapippuria
rucolaa
Kuori perunat, halkaise ja leikkaa viipaleiksi.
Leikkaa kuorittu sipuli renkaiksi ja erottele suikaleiksi
Vedä lohifileestä nahka pois. Leikkaa suikaileksi, lisää reilu tl suolaa.  
Voitele uunivuoka. Lado pohjalle kerros eli puolet perunaviipaleista.
Ripauta mukaan hieman suolaa.
Lisää perunoille lohisuikaleet. mausta tillillä ja mustapuppurilla
Lisää sipulisuikaleet. Lado päälle loput perunaviipaleet. Lisää kokonaiset mustapippurit.
Sekoita ruokakerma ja kevyesti vatkatut munat.
Lisää suola ja mustapippurirouhe. Sekoita.
Kaada seos vuokaan.
Kypsennä uunin 200-asteessa tunti ja tarvittaessa hieman enemmän.
Anna vetäytyä hetki uunista oton jälkeen. Levitä pinnalle tuoretta rucolaa
 
Rucola sopii hyvin lohilaatikon makumaailmaan.
Helppoa ja hyvää arkiruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.