maanantai 13. helmikuuta 2017

Ruusukaalirisotto

 Tänään valmistin ruusukaalirisottoa.
Risotto on yksi herkuistani ja ruusukaali oli nyt ensimmäistä kertaa risotossa mukana.

8 dl kiehuvaa kasvislientä
1 sipuli pilkottuna ja 2 valkosipulinkynttä pienittynä
3 rkl voi/kasvisrasvaa
2 1/2 dl pitkäjyvärisottoriisiä
ripaus suolaa
n 150 g puolitettuja ruusukaalia höyrytettynä
1 1/2 dl voimakasta emmentaljuustoraastetta

Kiehauta kasvisliemi.
Kuullota pienityt sipuli ja valkosipuli voi/kasvisrasvassa.
Lisää  riisi pannulle ja kuullota, kunnes riisi on imenyt rasvan.
Lisää kasvislientä vähitellen  desi kerrallaan n 15-20 minuutin ajan.
Lisää höyrytetyt ja puolitetut ruusukaalit kevyesti sekoittaen.
Lisää hieman suolaa ja voimakasta emmentaljuustoraastetta 

Risotto ruusukaalilla oli hyvää.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.