torstai 23. helmikuuta 2017

Suomalaiset paistetut silakat

 Tänään syötiin suomalaista perinneruokaa, paistettuja silakkapihvejä.
Ne maistuivat todella hyvältä pitkästä aikaa.
 Valmistin yksinkertaisella tavalla silakan mietoa makua täydentäen.
 Maustaminen saa olla vähäistä, vain suolaa ja ruisjauhoja. 
Silakan maku korostuu sopivasti pannulla paistaen.

Silakkapihvit
550 g silakkafileitä
suolaa ja ruisjauhoja
juoksevaa voi/kasvisrasvasekoitetta

Huuhtele nopeasti fileet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
Levitä laakealle lautaselle ruisjauhot
Kuumenna pannu ja lisää voi/kasvisrasvaseos.
Mausta silakkafileet "lihapuolelta" suolalla.
Nosta fileet  lihapuoli vastakkain. Kieritä nahkapinnat ruisjauhoissa.
Paista silakkapihvit rasvaseoksessa kullanruskeiksi. Nauti.
 
Lisukkeet
salaattia, keittämällä kypsytettyjä perunoita ja rasvasulaa,
tummaa patonkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.