torstai 16. maaliskuuta 2017

Broilerin uunifileet kermassa

 Ostin jyväbroileria perhosfileinä. Fileet paistoin uunissa, en ruskistanut etukäteen.
Tämä oli hyvä vaihtoehto, fileet säilyttivät hyvin mehukkuutensa.
Lisukkeeksi kypsensin pitkäjyväriisiä ja sekoitin salaatin.

Broilerin uunifileet
2 kpl jyväbroilerin perhosfileitä
3 valkosipulinkynttä raasteena
n 1 tl ruususuolaa, 2 tl currya,  ripaus mustapippuria
2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä ja puristettua sitruunamehua
vajaa desi ruokakermaa 
Kuivaa broilerifileet sisältä ja päältä. Ripottele suola fileiden sisälle,
levitä mukaan valkosipuliraaste, curry ja mustapippuri.
Aseta fileet pieneen uunivuokaan. Pirskottele pinnalle rypsiöljy,
purista mukaan sitruunamehua.
Nosta vuoka uunin 200 -asteeseen. Paista n 15 minuuttia. 
Käännä fileet ja paista n 10 minuuttia.
Käännä fileet ja kaada vuokaan ruokakerma. Alenna lämpöä,
anna kypsyä n 5 minuuttia.

Sekoita salaattiin esimerkiksi
pehmeää friseesalaattia, rypsiöljy/sitruunamehua, tomaattilohkoja,
kurkkukuutioita, puolukoita ja hienonnettua persiljaa 

Keitä pitkäjyväriisi n 10 minuuttia.

Yksinkertaisen hyvää ruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.