sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ossobuco taginepadassa kypsytettynä

 Ossobuco oli nyt vuorossa. Tämä on yksi liharuokasuosikkini, jonka nyt toteutin
taginepadassa  uunissa hauduttamalla. Ylikypsä ossobuco on mehevä ja hajoavan murea.
Loppuvaiheessa lisäsin mukaan vielä herkkusieniä.

Ossobuco
n 600g ossobucolihaa eli kaksi kpl
voi/öljyseos ruskistamiseen
1 tl merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 iso sipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 porkkanaa viipaloituna
2 laakerinlehteä ja timjami, oregano, 1/2 rkl ruokosokeri
400g Mutti tomaattimurskaa
2 1/2  dl lihalientä
1 rs herkkusieniä kevyesti paistettuna 
tuoretta persiljaa
Kuumenna voi/öljy paistinpannussa ja ruskista nopeasti ossopucot.
Lisää suola ja mustapippurirouhe 
Nosta ossobucot taginepataan
Kaada päälle kiehautettu lihaliemi. Lisää mukaan sipulit, porkkanat,
laakerinlehdet ja tomaattimurska ja mausteet. Sekoita.
Hauduta padassa kannen alla 175-asteisessa uunissa alatasolla n  2 tuntia.
Ruskista sienet ja lisää lopussa pataan.
Lopuksi pinnalle persiljasilppua.
 
Annostele lautasille lisukkeeksi perunamuusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.