tiistai 20. kesäkuuta 2017

Parsakaalikeitto

 Keittopäivä tänään. Oli niin kaunis ja aurinkoinen päivä, 
että vaivaton ja nopea ruoka oli ihan paikallaan.

Parsakaalikeitto
n 300 g parsakaalia pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
2 keskikokoista porkkanaa lantteina
1 rkl rypsiöljyä
6 dl kasvislientä
1 1/2 dl ruokakermaa 10%
suolaa ja mustapippuria
vesimelonia viipaleina
Huuhtele parsakaali ja paloittele.
Pese porkkanat hyvin ja leikkaa lanteiksi
Kuori ja pilko sipuli pieneksi.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua muutama minuutti.
 Lisää mukaan parsapalat ja porkkanalantit  Kuullota hetki.
Nosta kasvikset kattilaan. Huuhtele pannuliemi mukaan.
Kaada kattilaan vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
Keitä keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta keitto. Lisää suola ja mustapippuri sekä ruokakerma.
Anna kiehahtaa.
Kuori vesimeloni ja viipaloi. Nosta viipaleet annokselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.