perjantai 2. kesäkuuta 2017

Salaattia,lämpimät ruisleivät ja punaherukkakiisseli

 Muutama päivä sitten valmistin nopeaa ja helppoa ruokaa.
Punaherukoita oli vielä pakasteessa, joten keksin yhdistää
marjat, riisihiutaleet ja perunajauhot keskenään veteen.
En unohtanut sokeria. Oi kuinka hyvää siitä tuli.
Muistelin kuinka lapsuudessani keitettiin kiisseliä samalla tavalla,
raaka-aineina oli vesi, riisi ja rusinat  sekä sokeri.
Mutta ensin alkuruoka.

Salaatti
Friseesalaatti, sitruunamehu, rypsiöljy, mustapippuri, kurkkuviipaleita,
kirsikkatomaattia, fetajuustoa
Lämpimät ruisleivät 
ruispuikulaa, kasvislevitettä, kypsää possunsisäfilettä viipaleina,
juustoraastetta, terttutomaattia.
Paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Lisää leiville persiljaa
Nautitaan salaatin kera.
Tämän helpompaa ei voi olla.    
 


Punaherukkakiisseli

1 litra vettä
3 dl punaherukoita (omia pakasteeesta)
vajaa 2 dl sokeria
1 1/2 dl riisihiutaleita
3 rkl perunajauhoja veteen liotettuna
Lisää kiehuvaan veteen punaherukat ja sokeri.
Keitä n 5 minuuttia. Marjoja ei siivilöidä pois,
ne jäävät kiisseliin. Lisää riisihiutaleet ja keitä n 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon vielä perunajauhovesiseos. Kiehauta.
Nauti. Jos haluat voit tarjota kermavaahdon tai jäätelön kera.   
 

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä - lämpimät voileivät ovat ihan unohdettu herkku. Huomisillan iltapalaksi hyvä vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen aika usein nykyään lämpimiä voileipiä. Ne ovat niin nopeita ja maukkaita.
      Kiitos käynnistä.

      Poista
  2. Riisihiutaleet kiisselissä ovat uusi tuttavuus, mutta aion testata, koska marjojakin vielä löytyy pakkasesta. Kiitos uudesta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yhdistelmä on todella hyvä, etenkin kirpeiden punaherukoiden kanssa. Muistin lapsuuteni ruuan ja siitä sain idean toteuttaa marjoilla samaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi.