keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Spagetti-jauhelihapannu

 IltaSanomista sen luin. Astetta maukkaampi jauhelihakastike - jäät kerrasta  koukkuun.
Pakko oli kokeilla. Soppa 365  on toteuttanut tämän lehden sivulle.
Muutin hieman ohjetta ja tein nuudeliversiosta spagettiversion.
Nuudelit eivät ole kotiutuneet vielä meille.
Nyt meillä tuoksuu valkosipuli. Mutta ei hätää, valkosipuli pyöristää
makunsa sesamöljyssä pehmeäksi. Et edes tunnista sitä, niin hyvin se maustaa jauhelihan.

Spagetti-jauhelihapannu 

250 g spagettia
runsaasti vettä ja ruokalusikallinen suolaa
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä n 8 minuuttia.
Valuta ja lisää sekoittaen spagetille rypsiöljy.

Kastike
6 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
n 5 cm pala inkivääriä hienonnnettuna
3/4 dl sesamöljyä 
400 g naudanjauhelihaa 17% (alkuperäinen versio sianjauhelihaa, jota en käytä)
1 punainen chilipalko hienonnettuna (mieto)
3 rkl soijakastiketta
pienittyä kevätsipulia
Kuullota sesamöljyssä hienonnettu valkosipuli ja inkivääri n 1 minuutin ajan 
Lisää pannulle jauheliha ja kypsytä se.
Mausta soijakastikkeella.
Sekoita kastike spagetin joukkoon
Levitä pinnalle kesäsipulisilppu
  
 Tässä on herkkuannos lautasella
Nopea ja hyvä lounas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.