torstai 15. kesäkuuta 2017

Tomaattikeitto

Tomaattikeittoja olen keittänyt useilla eri versioilla.
Eilen oli tämän tomaattikeiton vuoro. Voin sanoa, että keitto on paras tomaattikeitoistani.
Keittoidea syntyi jo kaupassa, tarjolla oli 95 euron kilohintaan kotimaisia tomaatteja.
Ne olivat sopivan makeita maultaan, joten maustaminen sai olla voimakasta.
Sipulithan ovat tomaatin ystäviä ja niitä sopii laittaa juuri tähän keittoon.

Tomaattikeitto 
n 800 g tomaatteja huuhdottuna
Kalttaa tomaatit. Kiehauta kattilassa n kaksi litraa vettä.
Pistele tomaatit haarukalla ja kiehauta, kunnes kuori "avautuu" hieman.
Valuta ja huuhtaise kylmällä vedellä. Anna jäähtyä ja vedä kuori pois ja pilko.
1 keskikokoinen sipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Rypsiöljyä.
Kuori ja pilko sipuli pieneksi ja raasta valkosipuli.
Kuullota sipulia kuumalla pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia.
Lisää valkosipuliraaste ja kuullota nopeasti pieni hetki.
Nosta pienityt tomaatit ja tomaattimehu kattilaan. 
Lisää mukaan kuullotetut sipulit. Keitä keskilämmöllä n 10 minuuttia. 
Murenna joukkoon kasvisliemikuutio
 Lisää mukaan 5 dl vettä ja reilu 3 rkl tomaattipyrettä
Sekoita ja anna kiehua  15 minuuttia. 
Lisää 2 rkl hienonnettua basilikaa 2 tl mustapippuria rouheena.
Lisää mukaan juoksevaa naturell Koskenlaskijaa n 200g. Jätä loput keiton koristeeksi.
Anna keiton kiehahtaa n 5 minuuttia.
Soseuta keitto.  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.