maanantai 20. marraskuuta 2017

Punavihreä piirakka

 Helppo ja kevyt kasvispiirakka valmistui käden käänteessä.

Punavihreä piirakka 3-4 :lle

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontamargariinia esim Becel
1 dl maitorahkaa 2-3%
vettä 2 rkl
Sekoita jauhot, kylmä rasva ja maitorahka keskenään.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina piirasvuokaan pohjalle ja reunoille.
Halkaisija  22- 24 cm. Taita taikinareunaa vasten  kaksinkertainen foliosuikale, 
joka estää valumisen. Kypsennä piirakkapohja 225-asteessa n 10 minuuttia.
Poista folioreunus.

Täyte
ruusukaalia  n 250g
minitomaatteja 20 kpl
kananmunia 2 kpl
vähärasvaista maitorahkaa 1 dl
maitoa 2 dl
basilikaa kuivattua 2 tl  ( tuoretta en löytänyt kaupasta sitä 2rkl)
suolaa 1 tl, valkopippuria pari rouhaisua
Puhdista tuoreet ruusukaalit ja ryöppää n kolme minuuttia kiehuvassa vedessä.
Leikkaa kaalit puolikkaiksi.
Huuhdo ja puolita tomaatit.
Vatkaa kananmunat, maitorahka, maito ja mausteet sekaisin.
Jaa kasvikset kupera puoli ylöspäin tasaisesti piirakkapohjan päälle. 
Kaada väleihin munaseos.  Kypsennä piirasta uunin alaosassa
200 asteessa noin 25 minuuttia.
 
 Valmista on. Lisukkeeksi vielä ruusukaalia ja tomaattilohkoja.
Piirakka on parasta lämpimänä

Kevyttä ja hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.