lauantai 30. joulukuuta 2017

Kinkku-kesäkurpitsalasagne

 Joulukinkulle oli eilen käyttöä. Valmistin lasagnea ja päätin 
käyttää kinkkua kesäkurpitsan seurana. Nyt on kinkusta enää jäljellä
palanen, joka menee hernekeittoon. Lasagne oli hyvää, kannattaa kokeilla.

Kinkku-kesäkurpitsalasagne

2 isohkoa kesäkurpitsaa n 850 g
1 tl suolaa,  muutama rouhaisu mustapippuria
n 400 g kinkkua pilkottuna pieniksi kuutioiksi
1 isohko sipuli pienittynä
1 tlk/390 g tomaattimurskaa
150 g maustamatonta juoksevaa Koskenlaskijaa  +2 tl punaista chilitahnaa
1 tl rakuunaa, 1/2 tl suolaa 
1 rkl maizenaa
n 3 dl juustoraastetta  esim mozzarella/emmental

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa puolen sentin viipaleiksi, 
Mausta suolalla ja mustapippurilla
Ruskista kevyesti kuutioitu kinkku omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli.
Anna kuullottua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää chilillä maustettu koskenlaskijajuusto,
rakuuna ja suola, Hauduta muutama minuutti. 
Siirrä pannu liedeltä ja ripottele päälle maizena, sekoita tasaiseksi.
Kokoa lasagne vuokaan, pohjalle ohut kerros kinkkukastiketta, päälle ohuesti
juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleet kastikkeen päälle.
Toista kerroksia, viimeiseksi päällimäiseksi  kesäkurpitsaa.
Ripottele pinnalle 1 1/2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Anna vetäytyä n 10 minuuttia ennen tarjoamista

Lisukkeeksi viipaloitua päärynää ja rucolaa

 
Tältä lasagne näytti uunista tulleena. Ripotin persiljaa pinnalle.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.