sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Mausteinen uunilohi


Pitkästä aikaa valmistin uunilohta. Tämä oli hieman itä'maisvaikutteinen
lohiruoka, mutta erittäin hyvää. Lisuukkeksi  kypsyivät perunalohkot ja kasvikset.

Uunilohi
n 400 g lohifilettä nahattomana
reilu tl suolaa
1 tl paprikaa jauheena
1 tl fariinisokeria 
1 rkl puristettua sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi (isohko) raastettuna
1 1/2 dl ruokakermaa 10%
Poista fileestä nahka. Leikkaa filee kahtia.
Aseta fileet uunivuokaan. mausta suolalla, paprikalla, fariinisokerilla,
sitruunamehulla ja valkosipuliraasteella.
Kaada ruokakerma fileiden päälle.
Paista keskiosassa 225-asteessa n 15 minuuttia.

Lisukkeet
Kuori ja viipaloi perunat. Keitä aldenteksi suolalla maustetussa vedessä.
Paista perunaviipaleet pakastekasviksien kanssa n 5 minuuttia. Mausta suolalla.
Sekoita salaattiin pilkottua kesäsipulia varsineen. Sekoita mukaan vinaigrettekastike, jossa 
oliiviöljyä, puristettua sitruunamehua, sokeria ja mustapippuria sekä muutama kirsikkatomaatti
 

Helppo lohiruoka lisukkeineen

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.