tiistai 14. syyskuuta 2010

Kaalilaatikko hyvin perinteisesti - lisukkeessa vuohenjuustoa

Liedellä hauduttaen ja uunissa kypsentäen takaa mehevän lopputuloksen. Sitä se todella teki kaalilaatikolle. Vieläkin muistelen makua. Jottei olisi ihan perinteistä, keksin lisäkesalaattiin yllätyksen ja se toimi. Vuohenjuusto punaisilla puolukoilla oli hyvä yhdistelmä kaalille. Vuohenjuustoa tarjoan jatkossakin kaalin kera.
Tästä laatikkoruuasta saa kasvisversion vaihtamalla jauhelihan porkkanaraasteeseen ja lihaliemen kasvisliemeen.

Perinteinen kaalilaatikko (4:lle)
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 dl vettä
500 g valkokaalia suikaleina
2 sipulia hienonnettuna
300 g naudan jauhelihaa
3 dl lihalientä Knorrin fondi
1 muna
1 tl suolaa
1 tl meiramia kuivattu
1 tl basilikaa kuivattu
Laita ohrasuurimot isoon kattilaan kiehuvaan veteen. Jätä hautumaan miedolle lämmölle. Lisää kaalisuikaleet ja sipulisuikaleet suurimoiden päälle pehmenemään. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt ohrasuurimoihin. Ota kattila liedeltä. Murenna joukkoon jauheliha nokareina. Kiehauta fondi veteen ja lisää se kaaliseokseen. Lisää mausteet ja sekoita. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se lopuksi hyvin sekoittaen.  Laita kaaliseos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä kiertoilmauunissa 175-asteessa (tavallisessa 200-asteessa) noin tunnin verran.
Sekoitin pehmeään purkkivuohenjuustoon puolukoita ja lisäsin ne rucola-salaattipedille.  Se oli oiva lisuke kaalilaatikolle.

3 kommenttia:

  1. Nerokasta syödä kaalilaatikkoa vuohenjuuston kanssa! Harvalle tulisi varmaan edes mieleenkään, mutta jos se kerta hyvää on, niin vau :) testaisinkohan...

    VastaaPoista
  2. Tämä on mun suurta herkkua, siis kaalilaatikko täytyisikin kokeilla eri versioina. Ei näitä perinne herkkuja tuukkaan sillain tuunailtua.

    VastaaPoista
  3. Katiskatar,
    Hyväähä'n se on sekä kaalilaatikko että lisuke erikoisesti puolukka/vuohenjuusto.

    Tupu,
    Aikoinaan hyväksi havaittu on edelleen hyvää. Perinteiset yksinkertaiset ruuat ovat juuri sellaisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.