keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Omena-rahkakakku

Huomenna on tulossa vieraita. Valmistauduin jo tänään ja aloitin leipomalla makeaa. Itse asiassa tämä kakku ei ole liian makea.  Rahka tekee kakusta sekä kevyemmän että taltuttaa makeuden sopivalle tasolle aikuisia vieraita ajatellen.
Käytin pinnalla aika runsaasti kanelia ja ruokokidesokeria, niistä kakku sai suklaanruskean ulkonäön. Sisältä löytyy vaaleaa rahkatäytettä. Pohjataikinaan käytin ruokokidesokeria ja se antaa sekä tummemman sävyn että pehmeän makeuden.
Ohje on pienin muutoksin  Valiolta.

Omena-rahkakakku

 Pohja
100 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 prk a´250g maitorahkaa
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 dl sitruunamehua
Päälle
3 isoa omenaa
kanelia reippaanlaisesti
ruokokidesokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
Pohjusta leivinpaperilla 24 cm(halkaisija)  irtopohjavuoka. 
Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuokaan ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada kakkuvuokaan.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle.
Sirota pinnalle kanelia ja ruokokidesokeria.
Paista kakkua 175-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes on kypsää.
Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.
Ei sovellu pakastettavaksi.


3 kommenttia:

  1. Tosi nätti kakku,syksyisen värinen.Ja täytteen ainekset kuulostavat hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Oli niin mehevän oloinen, että päätin tehdä sen.

    VastaaPoista
  3. Tosi mukavia leipomuksia sulla, tämän omenakakun osaa vähemmänkin asiaan perehtynyt leipoja. Täytyy antaa täydet pisteet niin herkullista oli!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.