torstai 26. huhtikuuta 2012

Hedelmäistä salaattia - Omenakaurapaistos

Hedelmäinen salaatti ei ollut jälkiruokaa, vaan illallisen pääruokaa eli "suolaista". Jälkiruokaakin  oli, tein klassikoiden klassikon  eli omenakaurapaistoksen. Luulenpa, että se on kaikkien suomalaisten herkkua. Olen postannut aikoinaan tämän jälkkäriohjeen tänne. Bloggerin  tilastojen mukaan omenakaurapaistos-hakusanalla klikataan kolmanneksi eniten tänne blogiin.  Joten laitanpa muistinvaraisesti paistoksen ohjeen vielä tähänkin postaukseen.

Hedelmäinen salaatti
Salaatissa on suomalaista kiinankaalia suikaleina, punasipulia silputtuna, ananasta paloiteltuna, porkkanaa raasteena, kinkkua suikaleina, luumua viipaleina. Ripaus teriyaki-kastiketta.  Kastikkeena neitsytoliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa ja palmusokeria sekoitettuna.

Omenakaurapaistos
Uunivuokaan kolme omenaa kuorittuna ja lohkottuna sekä yksi luumu viipaleina, päälle reippaasti kanelia ja 2 rkl sokeria. Kauramuruseos 100 g voita sulatettuna, 2 dl kaurahiutaleita ja 3/4 dl vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria ja ripaus ruususuolaa. Kuivat aineet sekoitetaan voisulaan ja nostellaan  uunivuokaan omenoiden päälle. Kypsennys 200-astetta noin 20 minuuttia.  Nautitaan vaniljakastikkeen kera. Käytin valmista Flora-vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.