lauantai 20. heinäkuuta 2013

Salami-pastasalaatti

Täällä on ollut aikamoista vilskettä koko viikon ajan,
italialais-ranskalainen ruokatori, keskellä kaupunkia, on saanut
väkeä liikkeelle. Monenlaista herkkua on kuljetettu rekoilla  maisteltavaksemme.
Ostin tänään italialaista salamimakkaraa, punaviini-, tryffeli- ja villisikasalmia,
lisäksi yrttimaustettuja oliiveja.
Enkä unohtanut ranskalaista marseillesaippuakaan, puhtaushan on puoliruokaa. 
Paikallisia tuotteita oli myöskin saatavilla.
Kaustislaista Aapo Valon valmistamaa hunajaa ostin 
aamiaisjogurtin maustamiseen. Lieneekö ihan sieltä kotikyläni
kukista kerättyä. Hänellä on nimittäin osa tarhoista siellä.
Pieni lounaskin tuli syötyä, ylikypsää possunlihaa vehnäsämpylän välissä. 
Tämä suomalainen keksintö oli hieman keskeneräinen ja mitäänsanomaton tuote.
Olisin odottanut, että suomalaista possua tarjotaan ruis/ohrasämpylän
välissä, vaan piti tässäkin matkia maailmanlaajuisia ketjuja. 
Tämä pikaruokaidea vaatii kyllä kehittelyä ennen kuin sitä
kehtaa suomalaiseksi tuotteeksi sanoa.

Salami-pastasalaatti
4 dl täysjyvädurumvehnäpastaa
vettä ja suolaa
Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä (n 6 min)
Valuta ja huuhtaise  kylmällä vedellä. Anna jäähtyä.
*
Rucolaa ja revittyä, pehmeää friseesalaattia
kesäsipulin vartta silputtuna

Huuhtele salaatit ja linkoa kuivaksi
Sekoita kastikkeeksi puristettua sitruunamehua ja oliiviöljyä,
ripaus suolaa ja mustapippuria.
Sekoita kastike salaattiin ja nosta salaatti pediksi salaattivatiin.
*
n 100 g salamia, poista kuori, viipaloi ja puolita  ohuiksi suikaleiksi
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 omena kuorittuna ja suikaloituna
pala kurkkua kuorittuna ja puolikasviipaleina
kourallinen yrtein maustettuja vihreitä oliiveja puolitettuna
Kastikeeksi oliiviöljyä, sitruunamehua, mustapippuria ja
tuoretta basilikaa silppuna, sekoita tasaiseksi.
Sekoita salaattiainekset ja kastike keskenään.
Lisää mukaan valutettu pasta ja sekoita.
Kaada pastasalaatti vihreälle salaattipedille.
Vuole salaatin pinnalle parmesaanijuustolastuja.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.