lauantai 6. heinäkuuta 2013

Savulohileivät ja haukipihvit

Ostoskäyntini oli herkullisen antoisa. Harvoinpa olen saanut
valmista gurmeeruokaa kotiin. Vapaapäivä ruoanlaitosta tuntui mukavalta.
Jotain tein itse myös eli  alkuruoaksi lohileivät. Saaristolaisleivällä, jonka ostin myös kalakaupasta,
tuore vastasavustettu lohi maistui todella gurmeelta. 
Ostin haukipihvejä, lohiterriiniä ja savustettua merilohta. Villi merilohi kalastetaan Pohjanlahdelta,
kivenheiton päästä kalakaupasta. Ostin kastikkeen haukipihveille ja kaupanpäällisenä sain
maistiaisena kastikkeen lohelle. Saaristolaisleipä tulikin jo mainittua.
Savulohi oli niin hyvää, että sen olisimme ahmineet heti kerralla ellei haukipihvejä olisi ollut.
Suosittelen jokaiselle joskus vapaapäivää keittiöstä ja ostoskäyntiä kalakauppaan.
Ostoksemme olivat gurmeeta kotonatehdyn tapaan.

Savulohileivät
Saaristolaisleipää, levitteenä Cantadou piparjuurituorejuustoa,
pehmeää friseesalaattia, savulohta ja tuoretta tilliä. Viipaloitua luumutomaattia.

Haukipihvit
salaattia, varhaisperunoita
Haukipihvissä on 2/3 osa haukea, 1/3 lohta, tilliä, sipulia. suolaa, valkopippuria, kermaa.
Pihvit lämmitin keskilämmöllä pannulla.  
Salaattina huuhdeltua ja revittyä friseetä ja suikaloitua paprikaa.
Kastike oli kermalla ohennettua jogurttia, mausteena kurkkupikkelsiä, kesäsipulivartta,
tilliä, mustapippuria ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.