perjantai 2. lokakuuta 2015

Nauris-perunakeitto

 Keiton nimestä voisi päätellä,että kyseessä on pula-ajan keitto.
Vaan eipä ole, nyt ovat kotimaiset raaka-aineet, kuten nauris, melkein trendijuttu 
Kuvittelen, että mennään aallonharjalla. Tämä ei perustu faktatietoihin, vaan yksinkertaisesti
makuun ja hyviin raaka-aineiseiin. Niistä päättelin ihan itse, että keitto on trendikäs.
 

2 kpl/n 250 g keltaista naurista kuutioina
4 keskikokoista perunaa kuutioina
suolaa, mustapippuria
1/2 isoa sipulia ja 1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl tuoretta inkivääriä
rypsiöljyä
3/4 litraa kasvislientä kiehuvana
2 dl omenaraastetta
1 dl ruokakermaa
pähkinärouhetta ja kevätsipulivartta pinnalle
 
Kuori juurekset ja kuutioi.
Silppua sipulit. Kuullota sipulit pannulla rypsiöljyssä. Lisää mukaan inkivääri ja mausteet.
Lisää pannulle juureskuutiot ja jatka kuullottamista hetki.
Kaada pannulta sipulit ja juurekset kasvisliemeen. Keitä kypsäksi.
Soseuta ja lisää keittoon omenaraaste. Lisää lopuksi kerma.
Tarkista maku. Lisää pinnalle pähkinärouhetta ja pilkottua sipulinvartta.

Hyvä keitto. Keltaiset nauriit olivat hyviä, ostan niitä raasteeksi salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.