tiistai 12. huhtikuuta 2016

Lehtikaalikasvisjuustokeitto

Tänään oli keittopäivä. Kasviskeittoon lehtikaali toi juuri sopivan  makulisän muiden 
kasvisten seurassa. Lehtikaalia käytin juuri sopivasti, se ei peittänyt
muiden mietojen kasvisten makua.

2 perunaa kuorittuna kuutioina
2 porkkanaa kuorittuna ohuina paloina
1 sipuli suikaleina
puolikkaat punaista ja keltaista suippopaprikaa suikaleina
1 iso päärynä kuorittuna ja paloina
120 g lehtikaalia (pakastettu) murskattuna
6 dl kasvislientä
1 prk/250 g Koskenlaskija juustoa naturell juoksevana
1/2 tl suolaa ja kolme rouhaisua mustapippuria

Mittaa vesi kattilaan, lisää mukaan kasvisfondikuutio.
Lisää kattilaan perunat, porkkanat, sipuli, paprikat.
Keitä, kunnes juurekset ovat melkein kypsiä.
Lisää päärynä ja lehtikaalisilppu. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Soseuta.  Lisää koskenlaskija ja anna sen sulaa keittoon.
Lisää suola ja mustapippuri. Tarkista maku.
 
Kokeile tätä hyvää keittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.